Beste bezoeker

Beste bezoeker, Beste Shark,
Het nieuwe scholingsjaar is al even op kruisnelheid en hup we beleven aanstaande vrijdag 17 november 2017 weer een belangrijke dag nml. een kandidaat AssistentInstructeur waagt zich aan het bijhorende examen, we duimen allen voor Olivia Vanslagmolen, ze is er zeker klaar voor!

Uiteraard zijn er in de andere brevetten ook kandidaten die dit jaar hun kans gaan wagen en zo nu en dan een openwaterproefke meepikken…alle succes kameraden!. Verder zetten onze monitoren zich graag in om ook de theorie voor de kandidaten hapklaar te serveren…onze leden kunnen zich daar vlotjes via de site voor inschrijven. Op deze manier gaan we reeds een tijd tewerk om onze clubduiken te bevolken, met succes, elke organiserende Monitor weet vooraf wie hij/zij aan de waterkant kan verwachten, altijd leuk om goed voorbereid aan de start te komen!

‘Gemotiveerde kandidaten’ gaat gelukkig hand in hand met ‘gemotiveerde monitoren’ en dat resulteert op tijd en stond in mooie clubmomenten wanneer er weer een aantal ‘geslaagden’ te vieren zijn.

We volharden als nooit tevoren om degelijke duikers én monitoren te vormen maar vooral om aan alles wat we ondernemen, de nodige leute te beleven, want dat is ons moto: ‘Het moet plezant blijven’ met echter een niet aflatende attentie voor ieders veiligheid.

Sinds kort hebben we met Sofie van de Velde een heuse ‘Duiker-Arts’ in onze rangen, waardoor onze opleidingen naar een mogelijks nog hoger niveau worden getild! Ons corps monitoren staat borg voor een degelijke begeleiding waarbij we steeds oog hebben voor nieuwe technieken en evoluties die de duikwereld niet aflatend doorkruisen, ook hiervoor hebben we ondertussen de nodige ‘métier’ in huis.

Mocht je als lid om één of andere reden nood hebben aan een vertrouwelijke babbel, een team van twee vertrouwenspersonen is steevast bereid om naar je te luisteren. We beseffen zeer goed de waarde en noodzaak van zo’n baken in onze Vereniging. Sofie Van de Velde en Hilde Roscam hebben zich hier vrijwillig voor geëngageerd! Bedankt daarvoor.

Met de winter voor de deur (en hopelijk eentje die naam waardig!) staan er weer een aantal leuke activiteiten op het programma:

Dé klassieker, de drukbezochte Warme Wijnduik is elke keer opnieuw het officiële winter-startevenement, naadloos gevolgd door de Nieuwjaarsduik die reeds een aantal jaren de vroegere Champagneduik vervangt, want ondertussen wordt er een duidelijk kleinere hoeveelheid alcohol genuttigd en maken we het graag gezellig in onze verwarmde tenten waarin we allerlei lekkere dranken en gerechten prepareren.

Reeds een aantal jaren plannen we tijdens de ganse maand februari elke zondag een Carrière-duik, o.a.: La Gombe(Toplocatie!!!), Barges, Lac de L’Eau d’Heure, Vodelee…..het mag dan stevig koud zijn, het staat altijd garant voor leuke duik-uitstappen met een pak deelnemers.

Eind april 2018 zetten we koers richting Den Osse voor het Grevelingenweekend, iedereen die mee getuige wil zijn van een portie duikplezier én gezelligheid is uiteraard welkom. Als afsluiter van dit scholingsjaar heeft het Feestcomité ‘oep e ves’ een schitterende BBQ-duik in de pijplijn, ziet dat ge der bij zijt!
Je kan op onze site bij ‘Activiteiten’ de juiste data voor elke les, vergadering, duik of evenement vinden.

En als niet onbelangrijke afsluiter nog dit…

Gestaag kruipen we dichter naar het scholingsjaar 2020-2021 waarop onze club 50 jaar jong zal zijn. Uiteraard zal dit niet onopgemerkt blijven, een heuse werkgroep ’50-jaar Sharks’ is reeds in de maak om dit feestjaar onvergetelijk te maken.

De ‘50-jaar Verjaardags-Clubreis’ zal één van de hoogtepunten worden en ook daar zijn reeds de nodige voorbereidingen voor aan de gang.

Wordt vervolgd…..

Tot later,

Ralph

Logo