Aanpreekpunt integriteit

Jana De BorgerJanaDB

Ralph MaerivoetRalphM

Wij zijn Ralph & Jana en het Aanspreekpunt Integriteit binnen onze Duikschool vzw The Sharks.

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclub kan je bij ons als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over fysiek, psychisch of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Je kan ons een mailtje sturen op api@thesharks.be. Op maandag zijn we typisch aanwezig op de club van 20u30 tot 23u en kan je ons persoonlijk aanspreken.

Als Club-API luisteren we naar je vraag of verhaal, behandelen jouw melding in alle discretie en verlenen je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Wat is een API?

Een API of aanspreekpunt integriteit is iemand die je kan contacteren in het geval van Integriteitsschennis. Dit is elke vorm van lichamelijk of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat.

Voor wie is een API?

De API is er voor iedereen die op 1 of andere manier betrokken is bij The Sharks. Je hoeft ook geen slachtoffer of getuige te zijn van grensoverschrijdend gedrag. De API staat voor je klaar wanneer jij ergens een vermoeden of een slecht gevoel bij hebt.

Wat doet een API?

De API is er om jou veilig te doen voelen in onze club. Dit kan gaan van bemiddelen met een andere persoon indien de relatie wat stroef verloopt tot het opvolgen van veel ernstigere vergrijpen. Concreet doet de API volgende zaken.

  1. Eerste contact: De API gaat naar je verhaal luisteren en proberen de situatie in te schatten.
  2. Coördinatie + doorverwijzing: De API zal daarna samen met jou kijken hoe de situatie best verder opgevolgd kan worden en kan je desnoods contact opnemen met andere instanties. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.
  3. Opvolging: De API volgt de situatie verder op tot alles opgelost is.

De leukste duikclub van België